Så här arbetar jag


När du kommer till mig så börjar vi med att sätta oss ner och prata lite om hur du har det just nu, lite om din hälsobakgrund och vad du hoppas få ut av Reikin. Sedan får du ligga fullt påklädd på en massagebänk där jag stoppar om dig så att du ligger så bekvämt som möjligt och har alla förutsättningar för att kunna slappna av helt och fullt.

Reikibehandlingen sker i det lugnaste och fridfullaste rummet i vårt hem. Skulle det vara andra familjemedlemmar hemma så vet dom att Reiki behandlingar är privata och att dom inte får komma till denna delen av huset just då. Det finns även två katter i hemmet.

När jag börjar tar jag en liten tyst stund för att försätta mig i ett meditativt tillstånd och öppna upp mig för Reiki energin. Sedan lägger jag mina händer på dina axlar och ger dig en liten guidad meditation för att hjälpa dig släppa taget om allt som inte längre tjänar ditt högsta bästa och för en djupare avslappning.

Under Reikibehandlingen lägger jag mina händer på din kropp (jag rör inga känsliga delar) eller håller dem strax ovanför. Mina händer känner av energin i och runtom din kropp och jag guidas av detta när det gäller var jag håller händerna på kroppen och/eller hur långt ifrån.

Reikin arbetar på flera plan samtidigt och är holistisk - alltså ser till helheten. Kropp, själ och sinne är ett och allt hör ihop - därför behandlar jag ofta hela kroppen, även om du kanske har besvär som upplevs som begränsat till ett visst ställe.

Jag fungerar som en kanal för Reiki energin som flödar ut genom mina händer. Jag blundar nästan hela tiden eftersom min fokus ligger i mina händer och i inkännandet av energier, jag tittar bara upp då och då när jag flyttar mig runt dig.

När vi är färdiga så väcker jag dig på ett mjukt sätt och så lämnar jag rummet en liten stund så att du får komma tillbaka till nuet i din egen takt. Efteråt får du ett glas vatten och så pratar vi lite om upplevelsen. Själva Reikibehandlingen är alltid så lång som du bokat och alla samtal är utöver denna tid.

Alla upplever Reiki healing olika men de flesta känner sig avslappnade på ett eller annat sätt. Man kan även känna värme, kyla, pirrningar, ryckningar, att det strålar mm eller ingenting alls. Vad man än känner eller inte känner så verkar Reikin ändå lika djupt.

Efter en Reikibehandling är det bra att lyssna lite extra noga på kroppen - känner du dig trött så försök att vila en stund där och då, är du törstig - drick vatten, behöver du en paus från att sitta vid datorn - ta en liten bensträckare ute i friska luften osv. Gör det som känns rätt för dig och din kropp i stunden och undvik gärna kaffe och alkohol samma dag.

Jag anser att Reiki kan ges och tas emot av alla, oavsett om man är andligt eller vetenskapligt lagd och man behöver inte tro på healing för att det ska fungera. 

Reiki klassas som friskvård av Skatteverket.


Sofia Genders
0735 01 16 16
sofiagenders@gmail.com